CROATIA MODEL


Škola se održava svake subote od 10,oo-13,oo sati na mini autodromu "Ayrton Senna", Čire Truhelke b.b. (Knežija) u društvenim prostorijama Zagrebačkog automodelarskog saveza i na pisti.

TEHNIČKA KULTURA + VJEŠTINA = SRETNA OBITELJ

Tehnička kultura je neizostavni dio kulture jednog naroda. Djecu je potrebno što više udaljiti od ceste, droge, igrica na kompjutorima i pružiti im osnove tehničke kulture koja je danas u školstvu potpuno na margini programa. Večina djece koja je odrasla na našoj pisti i aktivno se bavila automodelarstvom i utrkama, upisala je tehničke fakultete.

Vještina koju mladi nauće prilikom upravljanja automodelima je vrlo korisna. Danas smo svjesni da svakog vikenda brojimo mlade ljude koji stradavaju na našim cestama. Voziti model automobila iziskuje veliku vještinu i jednog dana kada mladi sjednu u pravi auto, u podsvijesti im ostaju pokreti i znanje koju su naučili na modelima. Do sada u našoj sredini (automodelarskoj) ne pamtimo da je netko imao saobračajnu nesreću. Način ubrzavanja, kočenja, procjene situacije kao i primjena tehničkog znanja, oko podešavanja modela stvara dodano znanje koji mladi steknu i kvalitetnije se uključuju u promet kada sjednu za upravljač vozila.

Sretna obitelj – U večini slučajeva, roditelji ( pogotovo otac) se aktivno uključe zajedno sa djetetom u automodelarsku aktivnost. Na principu kčer ili sin kao vozačica /vozač, a otac mehaničar fantastična je kombinacija kako definitivno maknuti mlade sa ceste, stvoriti dobre športske uspjehe ( kao i u školi) a pritom ste i oca zainteresirali i izvukli ga iz “birtija”, te ste na kraju dobili sretnu obitelj.

Obuka, tečajevi i treninzi vršiti će se sa modelom FG Race Buggy - Leopard, ( motor 26 ccm). Modeli će biti korišteni na asfaltnoj pisti kao i na zrmljanim terenima kao i nitro modeli 1:8 - najbrži modeli na svijetu.

Osnovne karakteristike naše škole

1. Tehnička kultura - geometrija modela te podešavanje - održavanje- montaže i demontaže - osnove benziskih initro dvotaknih motora te elektro bruhless

2. Prometna kultura - način vožnje, kultura vožnje i sl.

3. Treninzi - osječaj upravljanja na daljinu, treninzi koncentracije i sl.....

4. Kada se svladaju navedene vještine, te uključivanjem u natjecanja za Prvenstvo Hrvatske, klub će pružiti potporu u troškovima utrka.

Mjesečna članarina iznosi 100,00 kn

Škola nema ograničenja u trajanju, kao ni u godišnjem dobu polaznika. Preporuća se donja dobna granica od 7 godina.

Obućeni automodelari, sigurnije i kvalitetnije će se uključiti u promet, kao i oni koji već u njemu sudjeluju i dobiti će kvalitetu koja će spriječiti ili smanjiti mogućnost nesreća.

Informacije kao i prijave dostupne su na:

tel: 01 3839 073, 098 234 366,

croatiamodel@xnet.hr

Make a free website with Yola